Schuldhulpmaatje Wim gaat na ruim vijf jaar iets anders doen. We kijken terug op de afgelopen periode. Verschillende ontmoetingen met hulpvragers komen voorbij. Het kost niet zoveel moeite herinneringen op te halen, want het ene voorbeeld roept het andere weer op.

Krijg weer grip op je geldzaken, maak een einde aan je stress en zorgen.


Bel direct: 06 – 83006566 Of vul het contact formulier in!

Naar contactformulier

 

Verwondering

Wat als indruk vooral blijft is de verwondering dat een beetje aandacht soms een onverwachtse uitwerking kan hebben. Wim vertelt over een eerste gesprek waarbij de ongeopende post meteen op tafel lag. De brieven bleven echter ongeopend. Maar alleen al het aandachtig luisteren zorgde er wel voor, zo vertelde deze man in het tweede gesprek, dat hij daarna stukken beter had geslapen. Wim vroeg zich verwonderd af hoe dat nou kon, omdat hij ‘nog niks gedaan had’! Alleen maar geluisterd en een paar vragen gesteld. Maar dit kan dus het gevolg van aandacht zijn. Meer uitgerust konden de man en hij bij de tweede afspraak zijn enveloppen open maken en kreeg hij weer grip op zijn situatie.

Verbazing

Naast verwondering kent Wim ook momenten van verbazing. Hij vertelt over een langdurig contact. Met veel moeite zijn na vele maanden langslepende tekorten en schulden zo goed als weggewerkt. Ook staan enkele terugbetalingen staan op de rit om in overzichtelijke porties afgelost te kunnen worden. Maar dan besluit deze hulpvrager opeens tot een grote uitgave: er moet een breedbeeld TV komen. Dat zal een beetje plezier in zijn grijze leven brengen. Maar Wim waarschuwt verschillende keren: “Doe dat niet, doe dat niet! Want als je zoveel geld gaat uitgeven is alles wat we tot nu toe bereikt hebben voor niets geweest.” Uiteindelijk kiest de hulpvrager ervoor dan toch maar van de aankoop af te zien, ….. omdat Wim zo aandringt.

Wat speelt zich in het hoofd van mensen af? Je weet het niet, het enige wat je kan doen is bij iemand blijven, als maatje, wijzen op de gevolgen van keuzes. En dan moet iemand het uiteindelijk zelf weten. In dit voorbeeld liep het gelukkig net goed af.

Nieuwe maatjes

Wim is gestopt, wil jij Schuldhulpmaatje worden? Bel of mail naar Paul of Francien, de coördinatoren, 06 – 83006566 | info@shmwbd.nl of kijk op schuldhulpwijkbijduurstede.nl