Doe mee als Maatje!

Schuldhulpmaatje krijgt steeds meer bekendheid. En dus weten ook steeds meer mensen ons te vinden. Dat is goed nieuws, want zo kunnen we meer mensen helpen! Om ons werk goed te kunnen doen, zoeken wij met regelmaat SchuldHulpMaatjes.

Mooi werk

Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje kun je het verschil maken in iemands leven. Door te luisteren, aandacht te geven en samen de problemen aan te pakken. Zo ontstaat er weer ruimte om een situatie te overzien, en om ‘in control’ te komen. Je brengt, samen met de hulpvrager, alle inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen overzichtelijk in beeld. Daarna maak je samen met de hulpvrager een plan. En uiteraard help je hem of haar met alle noodzakelijke stappen om dat plan tot uitvoering te brengen.

Training

Alle SchuldHulpMaatjes krijgen een gerichte training en er zijn ook gespecialiseerde bijscholingsprogramma’s. Daarnaast komen de maatjes regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen.

Heb je interesse?

Neem contact op met onze coördinatoren Francien Niessen of Paul van Straalen. Ze zijn te bereiken op 06 – 83006566 Of kijk hier!