HomeNieuwsCorona, geldzorgen, schulden en hulp

Corona, geldzorgen, schulden en hulp

Corona, geldzorgen, schulden en hulp

Heb je door de coronacrisis zorgen over geldzaken? De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje kunnen jou helpen met concrete tips en advies. Wij zijn er ook in Wijk bij Duurstede, Langbroek en Cothen. SchuldHulpMaatje verwacht dat veel huishoudens door de coronacrisis in financiële problemen komen en hulp nodig hebben. Wacht niet met stappen ondernemen. Bel, app of sms ons als je hulp nodig hebt: 06 - 83 00 65 66.

Wat kun je zelf doen om financiële problemen door corona te voorkomen of te beperken?

  1. Wacht niet af! Vraag zo snel mogelijk om uitstel van betaling of een betalingsregeling als je een rekening nu niet kunt betalen.
  2. Houd overzicht over je geldzaken, juist nu. Houd bij wat je aan geld hebt en wat je uitgeeft. Probeer te letten op het in balans houden van je uitgaven en inkomsten. Het Nibud geeft een handleiding. Maar wij kunnen jou ook daarbij helpen!
  3. Vraag hulp als je er niet uitkomt. Je kunt zonder schaamte hulp vragen. Corona raakt iedereen! 

Hoe helpen wij jou tijdens de corona-periode?

SchuldHulpMaatje houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en RIVM. Wij kunnen je nog steeds helpen, maar dat doen wij telefonisch of via videobellen met de computer, tablet of smartphone. Wij helpen jou met het krijgen van overzicht en ondernemen van actie.

Ja, ik wil hulp