06–83006566
Selecteer een pagina

“Er komt genoeg geld binnen, hoe kan het dan dat we niet rond kunnen komen?” Die vraag werd een van de vrijwilligers van Stichting SchuldHulpMaatje gesteld door een stel toen ze voor het eerst bij hen kwam. Zij hadden een hulpvraag ingediend en ze hadden wat schulden. Ze begrepen de oorzaak niet.

De eerste stap die we als hulpmaatje zetten, is dat we in gesprek gaan en proberen inzicht te krijgen in het probleem. In dit geval bleek het stel goed inzicht te hebben in hun vaste lasten zoals de huur, energie- en de verzekeringskosten.

Krijg weer grip op je geldzaken, maak een einde aan je stress en zorgen.


Bel direct: 06 – 83006566 Of vul het contact formulier in!

Naar contactformulier

 

Ook hadden ze grip op de huishoudelijke zaken, denk aan de wekelijkse boodschappen. Al gauw bleek dat ze alle ‘leuke extra’s’ helemaal niet nauwkeurig in de gaten hadden. Cadeautjes, bloemen, ijsjes, een drankje op een terrasje, een etentje; allemaal kleine uitgaven. Maandelijks bleek dit alles bij elkaar opgeteld een behoorlijke uitgavenpost. Dusdanig zelfs dat dit leidde tot een te kort en dus schuld.

Schulden aflossen

Door ook de extra’s goed bij te houden, kwam het inzicht. En het besef dat als je echt moet opletten, je ook moet sparen voor extra’s, hoe klein ze ook zijn. De gouden tip die ze kregen was elke week een vast bedrag te pinnen en de pinpas wegleggen. Dan heb je een heel duidelijk beeld van wat je hebt en wat je kunt uitgeven. Op is dan letterlijk op. Gelukkig kon dit stel de discipline opbrengen om zich ook echt aan dat budget te houden. Inmiddels houden ze wat geld over zodat ze hun schulden kunnen aflossen. Een heel mooi resultaat!